Îndemnul primarului general în aceste zile de veșnică pomenire

Cu riscul de a fi criticat de mulți dintre dumneavoastră, fac un apel către toată lumea, haideți să nu riscăm și să nu mergem la morminte. Eu cred că puteți să faceți acest lucru și apelez la ajutorul fiecăruia. Din cauza riscului sporit de infectare cu Covid – 19, în data de 6, 7 şi 8 iunie, transportul public nu va activa.
Decizia a fost luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

În zilele de 7 şi 8 iunie, de Paştele Blajinilor, accesul pe teritoriul cimitirelor municipale va fi permis pe durata programului de activitate (08:00 – 17:00), cu respectarea măsurilor de protecție (igiena mâinilor, purtarea măștii de protecție, respectarea distanței sociale etc.).

– Pe teritoriul cimitirului „Central”, accesul vizitatorilor va fi organizat doar prin intrarea principală din str. Armenească – str. A. Mateevici.
– Intrarea la cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi autorizată prin punctele de acces situate pe strada Doina, unde vor fi prezenți reprezentanții poliției pentru organizare și monitorizarea situației.
– Consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor este interzis.
– Nu este permisă desfășurarea comerțului ambulant stradal pe teritoriul adiacent cimitirelor, iar unitățile de comerț existente vor activa cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

2. Din 8 iunie urmează să îşi reia activitate centrele comerciale din capitală.
Un grup de lucru elaborează actualmente regulile şi orarul de lucru ale acestora, pentru a evita fluxul mare de oameni. Cei care nu vor respecta măsurile recomandate de autorităţi, vor fi sancţionaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.