Fracțiunea PDM va vota în lectură finală Legea cu privire la ONG-uri

 Comunicat de presă

Fracțiunea PDM va vota în lectură finală Legea cu privire la ONG-uri și va asigura îndeplinirea tuturor condiționalităților pentru obținerea celei de-a doua tranșe din asistența macrofinanciară

 

Deputații Fracțiunii PDM vor vota în lectură finală proiectul legii cu privire la organizațiile necomerciale, asigurând astfel îndeplinirea acesteia, dar și a altor condiționalități pentru obținerea celei de-a doua tranșe în valoare de 30 milioane de euro din asistența macrofinanciară oferită de UE. Vom susține acordarea acestei asistențe vital necesare în condițiile pandemiei și a crizei economice majore cu care se confruntă țara noastră. Despre acest lucru a declarat astăzi în cadrul unui briefing de presă vicepreședintele Parlamentului, Monica Babuc.

Deputata democrată a respins speculațiile opoziției legate de neparticiparea Fracțiunii PDM la lucrările plenului legislativului, menționând că discuțiile cu conducerea Delegației UE la Chișinău, precum și cu înalți oficiali europeni de la Bruxelles au arătat că votarea acestei legi săptămâna viitoare, după ieșirea Parlamentului din carantină, nu va influența acordarea suportului macrofinanciar Republicii Moldova.

Proiectul legii privind ONG-urile a fost inițiat de PDM în 2018 și votat în prima lectură. Tot la propunerea fracțiunii PDM, proiectul 109 a fost introdus în ordinea de zi bisăptămânală a Parlamentului.

PDM susține necondiționat parcursul european al țării și realizarea angajamentelor asumate în cadrul acordului de Asociere cu UE. 35% din aceste prevederi au fost îndeplinite în perioada Guvernului Filip.