E de mare ajutor, statistic vorbind

Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) a oferit tuturor angajaților Biroului Național de Statistică (BNS), inclusiv celor 36 de subdiviziuni teritoriale, un lot de produse de protecție și dezinfectanți în valoare de circa 10 mii de dolari. Produsele sunt oferite în contextul prevenirii și combaterii epidemiei cauzate de COVID-19. 

În total, au fost donate 6 mii de măști, 12 mii mănuși, 2 termometre cu infraroșu și 1248 litri de dezinfectanți. Acțiunea face parte din angajamentul UNFPA de a susține țara noastră, inclusiv instituțiile naționale, în răspunsul la pandemia COVID-19 și de a oferi suportul necesar în prevenirea acesteia în rândul angajaților.

„UNFPA apreciază înalt parteneriatul strategic cu Biroul Național de Statistică. Disponibilitatea datelor dezagregate privind populația este esențială în orice moment și mai ales în situațiile de urgență cum este pandemia COVID-19. UNFPA își menține angajamentul de a susține în continuare BNS în atingerea obiectivelor comune și sperăm că acest echipament va ajuta fiecare angajat al instituției să se simtă în siguranță și protejat la locul de muncă”, a menționat Nigina Abaszada, Reprezentantă rezidentă UNFPA în Republica Moldova. 

Vrem să aducem sincere mulțumiri Fondului ONU pentru Populație în Moldova, care, în asemenea momente dificile, vine în sprijinul angajaților Biroului Naţional de Statistică cu un lot de produse de protecție. Donația oferită ne va ajuta să protejăm sănătatea fiecărui angajat și să asigurăm producerea calitativă și la timp a datelor statistice”, a declarat directorul BNS, Vitalie Valcov.

UNFPA, ca parte a Programului de Țară pentru anii 2018 – 2022, desfășoară, în parteneriat cu BNS, câteva programe de amploare, care implică revizuirea numărul populației la nivel național și local și estimarea migrației internaționale și interne, în conformitate cu standardele internaționale, precum și dezvoltarea unui sistem informațional integrat al datelor statistice demografice. 

UNFPA, ca parte a echipei ONU Moldova, alături de partenerii de dezvoltare, susține răspunsul național la pandemie prin activități care își propun protejarea oamenilor, creșterea capacităților sistemului de ocrotire a sănătății și reducerea șocurilor economice și sociale.