Ion Ceban, primar general: Blajini, transport, sistări, precizări

– Se sistează circulația transportului public în municipiul Chișinău în zilele de 06-08 iunie 2020, 14 iunie 2020, 20-21 iunie 2020 și 28 iunie 2020.
– Cimitirele din municipiu vor fi deschise în zilele de 7 și 8 iunie pentru celebrarea sărbătorii Paștele Blajinilor, iar accesul persoanelor va fi permis cu portul obligatoriu de măști de protecție și cu respectarea măsurilor de protecție.
– Se interzice consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor.
– Se interzice desfășurarea comerțului ambulant stradal în teritoriul adiacent cimitirelor. Unitățile de comerț existente vor activa strict conform prevederilor de prevenire a infecției COVID-19.

– Se ia act de reluarea activității, începând cu 08 iunie 2020, a centrelor comerciale din municipiul Chișinău și a unităților comerciale specializate din cadrul acestora, cu excepția cinematografelor, unităților de alimentație publică, centrelor de agrement (activităţi sportive, recreative şi distractive) amplasate în incinta acestora.
– Se ia act de reluarea, începând cu data de 1 iunie 2020, a antrenamentelor desfășurate în aer liber, pentru sportivii legitimați. Procesul de instruire și antrenament se va organiza exclusiv la centrele sportive, terenurile de sport, bazinele sportive, acreditate. Lista entităților sportive (centre, terenuri, bazine), în cadrul cărora se permite reluarea antrenamentelor, va fi aprobată prin ordinul Ministerului Educației Culturii și Cercetării, la solicitarea federațiilor de profil.
– Administratorii centrelor comerciale, centrelor sportive, terenurilor de sport și bazinelor sportive vor remite rapoarte săptămânale (în fiecare zi de vineri) privind realizarea măsurilor de prevenție a infecției COVID-19 către Centrul de Sănătate Publică Chișinău în cadrul procesului de organizare a antrenamentelor individuale și contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.