Igor Dodon: Republica Moldova nu va fi membră UE și nici a Uniunii Euroasiatice, în 10-15 ani. Pledez pentru o politică externă echilibrată

Șeful statului crede că Republica Moldova nu va deveni membră a Uniunii Europene, și nici membră a Uniunii Euroasiatice. În schimb, declară că țara trebuie să profite de facilitățile oferite de Acordul de Asociere pe de o parte, și de beneficiile pe care le oferă Uniunea Euroasiatică.

„Eu nu cred că noi vom fi membri ai UE în timpul următoril 10-15 ani, vă spun real cum este, de fapt, a niciunei Uniuni noi nu vom fi membri, nici în Est, nici în Vest. Republica Moldova trebuie să aibă relații bune și cu unii, și cu alții. Acordul de Asociere cu UE trebuie să fie implementat pentru a face reforme în Republica Moldova și a spori calitatea vieții. Noi trebuie să profităm de acest suport, dar aceasta nu înseamnă că noi vom fi membri ai UE”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului susține că Uniunea Europeană are suficiente probleme în interiorul blocului, fără ca țara noastră să adere la Blocul Comunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.