De la o luni, o oarecare normalitate

 

 

De la o luni,  adică de la 1 iunie, riscăm, dar, totuși, intrăm într-o oarecare normalitate socială. La noi, normalitate înseamnă cînd lucrează piața, cea centrală și, desigur, sălile de fitness, spre marea bucurie mai ales a pițipoancelor care s-au plictisit de nemișcare și deformare corporală pe din părți.

Așadar,  după data de 1 iunie, își reîncep activitatea piețele din Chișinău și Bălți, se redeschid sălile de sport și localurile din sectorul HORECA. De asemenea, se propune reluarea transportului internațional de pasageri. Cu privire la HORECA, e o situație incertă, mai degrabă se va relua activitatea pe 15 iunie. Miercuri,  cei din HORECA au ieșit în stradă cu cratițele, strigînd că mor de foame, nu de virus. Ei nu vor 15 iunie, vor data de 1, așa cum li s-a promis.

Problema transportului la fel este destul de ne-clară. Va circula doar în țările unde se circulă, majoritatea însă, inclusiv vecinii, nu prea dau voie să călătorești pe unde ar  vrea guvernul de la Chișinău.

După 1 iunie, ar trebui menținute doar restricțiile legate de activitatea școlilor și a grădinițelor, precum și de întrunirile în grupuri mai mari de 50 de persoane. Așa a decis comisia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.