Ce n-ai știut despre bujori?

 

 

Cultivarea bujorilor a început în urmă cu mai bine de 1000 ani în urmă în China. Denumirea chinezească pentru bujor este „sho yo” și înseamnă „cel mai frumos”, denumire care i se potrivește pe deplin.

Ceea ce nu știi despre florile de bujori te-ar putea surprinde.

 1. Cu siguranță nu e un secret că bujorii fac cele mai frumoase buchete de flori.
 2. Se spune că trebuie să ai bujori în buchetul de mireasă. Sunt semn de bun augur și aducători de prosperitate și bine în căsnicie. De asemenea, sunt considerați simbol al dragostei și sunt utilizați de multă vreme în Feng Shui pentru sentimente romantice.
 3. Inițial, bujorii au fost plantați în scopuri medicinale. În China și Europa au fost folosiți pentru tratarea durerilor de cap și astm.
 4. Petalele bujorilor sunt comestibile. În China, petalele bujorilor sunt prefierte și îndulcite, iar ulterior sunt utilizate ca o delicatese în salatele de vară sau în limonade.
 5. Bujorii se pot planta și în Sud. Bujorii nu înfloresc în zonele cu ierni lungi, reci, dar asta nu înseamnă că sunt numai flori de Nord.
 6. Un tip de bujor este potrivit pentru climatele de Sud.
 7. Bujorii perfecți necesită plantarea perfectă. Bujorii de grădina se plantează la începutul toamnei, din septembrie până la mijlocul lui octombrie, pe când bujorii de grădină pot fi plantați și la începutul primăverii, dar atunci este recomandat să folosești răsaduri. Pentru a avea cei mai frumosi bujori din lume la tine în grădină folosește un îngrășământ pe bază de potasiu. Bujorii iubesc acest mineral și dacă-l primesc în plus vor fi mari și foarte rezistenți.
 8. Bujorii atrag furnici. Aceasta este mai mult o binecuvântare decât un blestem, deoarece furnicile joacă un rol important în dezvoltarea plantei. Furnicile, fluturii și albinele iubesc bujorii pentru că polenul lor este foarte dulce.
 9. Bujorii sunt plantele perene printre cele mai longevive. Bujorii pot trăi mai mult decât oamenii. Păstrați în condiții optime, un bujor poate trăi peste 100 de ani.
 10. Creșterea bujorilor necesită răbdare, iar de obicei înfloresc în anul 2 sau 3.
 11. Este ușor să te lași purtat de frumusețea acestor flori, dar aveți grijă ca atunci când le tăiați să lasați cel puțin trei muguri în spatele fiecărui stem.
 12. Bujorii înfloresc în orice culoare, mai puțin albastru.

 

10 thoughts on “ Ce n-ai știut despre bujori?

 1. Pingback: gay horse dating

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.